U bent hier: Home » Schoolteam » Lichamelijke opvoeding » Sportvisie van onze school

Sportvisie

We voeren een dynamisch breedtesportbeleid, op maat van de noden en ambities van onze leerlingen, met gerichte aandacht voor diversiteit binnen onze school. Sport is immers een ideaal middel om maatschappelijke inclusie te bevorderen.

Bewegen is niet alleen gezond maar ook leuk!

In HIMO gaat sport en bewegen hand in hand met een gezonde levensstijl. De leerlingen krijgen de kans om zich motorisch te ontwikkelen doorheen de basisschool. Dit gaat gepaard met de ontwikkeling van cognitieve en sociale vaardigheden.

Sporten en spelen is van groot maatschappelijk belang, het laat kinderen toe kennis te maken met de diversiteit van onze samenleving. Ze leren hierbij belangrijke sociale vaardigheden, die ze later als volwassenen zullen nodig hebben.

Meedoen is belangrijker dan winnen, vandaar dat Fair Play hoog in het vaandel staat van onze school.

Onze leerlingen kunnen naast de bewegingslessen, ook deelnemen aan naschoolse sportactiviteiten van SVS en worden hierin aangemoedigd.

Vele leerlingen vinden dan ook de weg naar een sportclub in onze gemeente, om hun favoriete sport te kunnen beoefenen. Folders die de gemeente ter beschikking stelt, om deel te nemen aan sport- of speelkampen tijdens de vakanties worden door onze school uitgedeeld.

Het buiten spelen en het bezoeken van een speeltuin moet ook deel uitmaken van de leefwereld van onze leerlingen. Het huiswerk is op maat van elk leerjaar en geeft de leerlingen genoeg vrije tijd om te spelen en het kunnen beoefenen van een hobby.