U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » ICT

 Welkom in onze computerklas bij juf Marleen.

Alle leerlingen van de basisschool HIMO krijgen ICT-les in de computerklas.

De leerlingen van de eerste graad leren op een speelse manier werken met een computer. Samen met de juf gaan zij op ontdekking. Ze maken kennis met educatieve websites en programma’s, waar ze naast de vaardigheden taal en rekenen zich ook creatief kunnen uitleven.

In de tweede graad krijgen de leerlingen individuele- en groepsopdrachten. Tijdens deze opdrachten leren de leerlingen meerdere programma’s integreren in hun werk. Zo kan het zijn dat zij bij een zelf geschreven gedicht in Word, een leuke tekening invoegen die ze gemaakt hebben met een tekenprogramma.
Ook in de tweede graad maken de leerlingen kennis met educatieve websites. Wij werken o.a. met het Open leerhuis, van onze scholengroep. Open Leerhuis bevat tal van oefenmateriaal voor Nederlands, wiskunde en WO, voor alle klassen.

In de derde graad speelt communicatie een belangrijke rol. Een spreekbeurt geven met een Power Point-presentatie, een wenskaartje maken met Publisher en een mailtje sturen naar een vriendje het hoort allemaal bij leren communiceren. Hiervoor is internet een dankbaar medium.
We zien ook dat leerlingen van de derde graad niet alleen op school, maar vaker ook thuis online gaan voor tal van activiteiten. Het internet biedt geweldige mogelijkheden maar brengt ook risico’s met zich mee. In de derde graad leren we de leerlingen hiermee bewust omgaan.
 

Er zijn momenteel geen berichten beschikbaar.