U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 4e Leerjaar

4e Leerjaar

Welkom in het vierde leerjaar bij Juf Kathy en juf Lien

In het vierde leerjaar rekenen we tot 100 000 en maken we kennis met de kommagetallen. We leren hoe we werkwoorden schrijven in de tegenwoordige tijd. Daarom vechten we al eens met d’s en t’s tijdens de dictees.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie ontdekken we Willebroek, Antwerpen en België. We doen proefjes rond water en onze zintuigen.  We kijken ook al eens terug in de tijd, hoe leefden kinderen in de voorbije eeuwen?

Tijdens de lessen muzische vorming gaan we creatief aan de slag; drama, muziek, beweging, media, … het komt allemaal aan bod.

Om de twee jaar gaan we, samen met het derde leerjaar, op bosklassen. Dat is iedere keer een leerrijke, geweldige en spannende ervaring.

Wij hebben er alvast zin in!

 

Online oefenstof (extra)

De klok inoefenen> klik hier

Tafels oefenen> klik hier

Spelling oefenen> klik hier

Nederlands oefenen> klik hier

De klok oefenen>

De klok oefenen2>

 

 

Onze klasblog

 • L4 Een waterfilter maken
  01/05/2020
  Het vierde leerjaar kreeg de opdracht om een waterfilter te maken We kregen heel wat leuke filmpjes toegestuurd. Hieronder het resultaat  

 • L4 Blijf in uw kot - tips
  23/03/2020
  Hoi kanjers van het vierde leerjaar! Ik hoop dat jullie je allemaal goed kunnen bezighouden. Hieronder nog enkele tips! Tip 1: Beluister eens een luisterverhaal, op de volgende website heb je heel wat leuke verhaaltjes die je kan beluisteren: https://www.geluidshuisuitgeverij.com/binnenpret Tip 2: Speel digitaal verstoppertjes, trek een foto van jezelf verstopt in je tuin of hu...Lees meer »

 • L4 Spelen met kommagetallen
  09/03/2020
  Tijdens hoekenwerk speelden we leuke spelletjes rond kommagetallen: snoepmonopoly, domino, rekenstraatje, kwartet, schip ahoi, kommagetallenrekenslang, ... alle bewerkingen met kommagetallen tot op een honderdste kwamen aan bod!

 • L4 Pime Lier - winter
  31/01/2020
  Vandaag bezochten we het Pime in Lier. We onderzochten het weer met verschillende meettoestellen en ontdekten hoe het komt dat we seizoenen hebben. We leerden het begrip klimaat en de verschillende klimaten over de hele wereld. We leerden Jeremy en Halima kennen die in een totaal ander klimaat dat wij leven.  Na de pauze maakten we een wandeling door de tuin. We ontdekten hoe dieren ve...Lees meer »

 • L4 Haka 4B
  23/01/2020
  Tijdens de les Muvo maakten de leerlingen van L4 een Haka. Dit is een strijdlustige dans die nu vooral bij rugbywedstrijden in Nieuw Zeeland wordt gedaan. Oorspronkelijk uitgevonden door de Maori stam. Wij maakten een Himo HAKA. De filmpjes vindt U hieronder!

Bekijk oudere berichten