U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 1e Leerjaar - L1B

1e Leerjaar B

 

Wij zitten nu in de "grote school"!

We maakten in juni al kennis met onze nieuwe klas en  juf Sophie.

En yep... wij zijn klaar voor het grote werk: lezen, optellen en aftrekken tot 20, schrijven, boetseren, schilderen en kokkerellen zoals een echte Masterchef.

Natuurlijk hebben wij al flink wat bagage meegekregen van onze kleuterjuffen, maar we zullen toch een tandje moeten bijsteken, hoor!

Mogen wij dan niet meer spelen?

Toch wel: in het 1ste leerjaar is er ook nog een speelhoekje waar we af en toe wat stoom kunnen aflaten.

Willen jullie ons op de voet volgen? Kijk dan regelmatig op onze nieuwe HIMOsite: daar kan je zien hoe leuk het is in onze klas.

Daaaaaag!


Onze klasblog

 • L1B Wij maken kennis met de kleutertjes!
  08/10/2018
  Vandaag maakten we al even kennis met de kindjes uit de derde kleuterklas.  We leerden ze het speelbos kennen en hielpen hen waar nodig.  Het was een leuke namiddag en met het zonnetje op onze gezichtjes hebben we ons reuze geamuseerd!

 • L1B Muziekinitiatie
  25/09/2018
  De kindjes van L1B kregen een initiatie muziek van de muziekacademie en dat ze het leuk vonden!

 • L1B Werken in de klas.
  12/09/2018
  Van de kleuterschool naar het eerste leerjaar is een supergrote stap.  We laten de kinderen af en toe nog weleens spelen, maar er moet ook hard gewerkt worden!  Superflink!!

 • L1B Hoekenwerk met onze vriendjes uit 1A
  04/09/2018
  Vandaag konden we voor de eerste keer in de hoekjes werken.  Er zitten veel leuke opdrachten in, maar het feit dat we niet zelf mogen kiezen wanneer we verwisselen van hoekje is toch nog even wennen.  Het is wel superleuk dat we elke week hoekenwerk hebben samen met de kindjes van 1A.  Zo zien we onze vriendjes van vorig schooljaar ook nog af en toe in de klassen.

 • L1B Wij leren ons eerste woordje !
  03/09/2018
  Vandaag ging de eerste schooldag van start.  We starten de dag met een leuk dansje van tante Rita en speelden 1 tegen allen.  De juffen en meester stonden versteld van hoe wij konden samenwerken.  Alle klassen vormden 1 grote groep.  Die eerste schooldag was onmiddellijk een heel stuk minder angstaanjagend. Daarna konden we in de klas van start gaan.  We leerden ons...Lees meer »

Bekijk oudere berichten