U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 1e Leerjaar - L1B

1e Leerjaar B

 

Wij zitten nu in de "grote school"!

We maakten in juni al kennis met onze nieuwe klas en  juf Sophie.

En yep... wij zijn klaar voor het grote werk: lezen, optellen en aftrekken tot 20, schrijven, boetseren, schilderen en kokkerellen zoals een echte Masterchef.

Natuurlijk hebben wij al flink wat bagage meegekregen van onze kleuterjuffen, maar we zullen toch een tandje moeten bijsteken, hoor!

Mogen wij dan niet meer spelen?

Toch wel: in het 1ste leerjaar is er ook nog een speelhoekje waar we af en toe wat stoom kunnen aflaten.

Willen jullie ons op de voet volgen? Kijk dan regelmatig op onze nieuwe HIMOsite: daar kan je zien hoe leuk het is in onze klas.

Daaaaaag!


Onze klasblog

 • L1B Voorstelling van de bib
  04/12/2018
  De kinderen van het eerste leerjaar gingen vorige week naar de bib om er naar een voorstelling te kijken van ons vriendje de gestippelde vleermuis.  Deze vleermuis werd steeds maar groter maar haar baasje kon er geen afstand van nemen.  Wat een hilarische voorstelling. De kinderen vonden het super!

 • L1B Voorleesweek!
  26/11/2018
  De voorleesweek is weeral voorbij.  Bedankt aan alle mama's, papa's, oma's, opa's, vrienden, ... om bij ons te komen voorlezen.  Deze week gaf ook de start aan het boek 'Pluk van de Petteflet.'  Als dit boekje uit is mogen onze kindjes ook even kijken naar de film van Pluk.  Hier gaan ze nog wel even op moeten wachten.:)

 • L1B Wij maken kennis met de kleutertjes!
  08/10/2018
  Vandaag maakten we al even kennis met de kindjes uit de derde kleuterklas.  We leerden ze het speelbos kennen en hielpen hen waar nodig.  Het was een leuke namiddag en met het zonnetje op onze gezichtjes hebben we ons reuze geamuseerd!

 • L1B Muziekinitiatie
  25/09/2018
  De kindjes van L1B kregen een initiatie muziek van de muziekacademie en dat ze het leuk vonden!

 • L1B Werken in de klas.
  12/09/2018
  Van de kleuterschool naar het eerste leerjaar is een supergrote stap.  We laten de kinderen af en toe nog weleens spelen, maar er moet ook hard gewerkt worden!  Superflink!!

Bekijk oudere berichten