U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 1e Leerjaar - L1B

1e Leerjaar B

 

Wij zitten nu in de "grote school"!

We maakten in juni al kennis met onze nieuwe klas en  juf Sophie.

En yep... wij zijn klaar voor het grote werk: lezen, optellen en aftrekken tot 20, schrijven, boetseren, schilderen en kokkerellen zoals een echte Masterchef.

Natuurlijk hebben wij al flink wat bagage meegekregen van onze kleuterjuffen, maar we zullen toch een tandje moeten bijsteken, hoor!

Mogen wij dan niet meer spelen?

Toch wel: in het 1ste leerjaar is er ook nog een speelhoekje waar we af en toe wat stoom kunnen aflaten.

Willen jullie ons op de voet volgen? Kijk dan regelmatig op onze nieuwe HIMOsite: daar kan je zien hoe leuk het is in onze klas.

Daaaaaag!


Onze klasblog

 • L1B Hoekenwerk in het eerste leerjaar!
  26/02/2019
  Tijdens hoekenwerk gaan onze kids op een leuke en educatieve manier aan het werk.  Deze opdrachten varieren tussen lezen, schrijven, rekenen, fijne motoriek, enz.  De kinderen worden op deze speelse manier aangezet om zich op alle vakgebieden verder te ontwikkelen.  Wat doen ze dat toch goed!

 • L1B Wij leren ons lichaam kennen!
  25/02/2019
  De kindjes uit 1B genoten gisteren van het zonnetje op hun gezicht terwijl ze hun eigen lichaam leerden kennen.  Ze tekenden rond elkaars lichaam  met krijt en konden daarna op hun eigen krijttekeningen de delen van het lichaam onderscheiden.  Daarna sloten we de les af met een liedje en konden de kinderen de laatste 10 minuten nog even spelen in het speelbos, op het voetbalveld ...Lees meer »

 • L1B Tandhygiëne
  20/02/2019
  De kindjes uit het eerste leerjaar gingen luisteren naar een verhaal over tandhygiëne in de gemeentelijke bibliotheek.  Ze mochten daarna op verkenning tussen de verschillende vragenboxen over tandhygiëne.  Vervolgens kregen ze ook een tandenpakket mee naar huis zodat wij ook thuis onze tandjes goed kunnen leren poetsen.

 • L1B Mijn eerste boekbespreking.
  14/02/2019
  De kinderen uit L1B kregen de kans hun eerste boekbespreking te maken.  Ze mochten eerst een bezoekje brengen aan de plaatselijke bibliotheek of eigen boekenkast om een boekje naar keuze te lezen.  Als ze wisten waar hun verhaal over ging mochten hun creatieve geesten aan de slag gaan om een knutselwerkje te maken over hun boek.  Wat deden ze het geweldig en wat een mooie resulta...Lees meer »

 • L1B Voorstelling van de bib
  04/12/2018
  De kinderen van het eerste leerjaar gingen vorige week naar de bib om er naar een voorstelling te kijken van ons vriendje de gestippelde vleermuis.  Deze vleermuis werd steeds maar groter maar haar baasje kon er geen afstand van nemen.  Wat een hilarische voorstelling. De kinderen vonden het super!

Bekijk oudere berichten