U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 1e Leerjaar - L1B

1e Leerjaar B

 

Wij zitten nu in de "grote school"!

We maakten in juni al kennis met onze nieuwe klas en  juf Sophie.

En yep... wij zijn klaar voor het grote werk: lezen, optellen en aftrekken tot 20, schrijven, boetseren, schilderen en kokkerellen zoals een echte Masterchef.

Natuurlijk hebben wij al flink wat bagage meegekregen van onze kleuterjuffen, maar we zullen toch een tandje moeten bijsteken, hoor!

Mogen wij dan niet meer spelen?

Toch wel: in het 1ste leerjaar is er ook nog een speelhoekje waar we af en toe wat stoom kunnen aflaten.

Willen jullie ons op de voet volgen? Kijk dan regelmatig op onze nieuwe HIMOsite: daar kan je zien hoe leuk het is in onze klas.

Daaaaaag!


Onze klasblog

 • L1B Wij bouwen...
  19/02/2018
  Met suikerklontjes en legoblokjes iglo's bouwen is superleuk.  We leerden handige technieken om de iglo stevig op te bouwen.

 • L1B Carnavalknutsels
  06/02/2018
  Tijdens carnaval maakten we leuke knutsels en maskers!

 • L1B Muziekles!
  06/10/2017
  Wij kregen een tijdje geleden bezoek van juf Evi die een leuke les muziek kwam geven.  Wat hebben onze lichaamsdelen fantastische instrumenten!

 • L1B Gebarentaal!
  26/09/2017
  De kinderen leerden vandaag wat het belang is van onze zintuigen, maar wat als één van onze zintuigen niet/niet goed werkt? Dove mensen maken gebruik van gebarentaal.  Hoe brengen onze deugnieten het daarvan af?

 • L1B Leescircuit!
  26/09/2017
  Vandaag kregen enkele kinderen de kans om meester/juf te zijn voor een uurtje tijdens het leescircuit.  Tijdens korte opdrachten zoals: dramalezen, dominolezen, begrijpend tekenend lezen, ..., staan ze de andere kinderen in hun leesproces en bewaren ze een overzicht en rust in hun groepje.  Knap hoor!

Bekijk oudere berichten