U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 1e Leerjaar

1e Leerjaar

Welkom in het eerste leerjaar van Juf Carolien en juf Sophie.

 

Hoi iedereen,

Wij zijn de stoere binken en lieve meiden van het eerste leerjaar.

In het eerste leerjaar leren wij veel nieuwe dingen.Leren lezen doen wij met maan- roos- vis, dit is echt het allerleukste dat er is .

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... de getallen tot 20 op een rij, wanneer we die kennen is onze juf o zo blij.

Tijdens de schrijflessen worden we telkens verrast door de bekende “toverspons”.
Ze tovert woordjes op het bord en wij schrijven ze samen na zonder dat iemand zeurt of knort.

Niet alleen lezen, rekenen en schrijven staan op ons menu.
Ook knutselen, zingen, toneel spelen en tekenen komen bijna dagelijks aan bod .

Kom maar binnen in de klas en al komen we nog maar pas,  het wordt  reuzeleuk en reuzefijn.
Kom maar binnen in de klas en al komen we nog maar pas, megatof zal het hier zijn.

Zoals jullie zien wordt dit een schooljaar met heel wat afwisseling en leuke momenten.
Naast interessante informatie , vinden jullie op deze pagina ook heel wat foto's terug over wat er allemaal gebeurt in onze klas.

Alvast veel kijk- en leesplezier!

Onze klasblog

 • L1 letterfeest
  17/02/2020
  We kennen alle letters en dat moest gevierd worden! We hielden dus een groot letterfeest in het 1e leerjaar. We versierden een speciale letterhoed, we speelden letterbingo en we deden zelfs een leuke letterzoektocht in het bos! Op het einde van de dag kregen we letterkoekjes als lekkere beloning! 

 • L1 Meetcircuit rond de meter
  02/02/2020
  De kindjes van het eerste leerjaar leerden een tijdje geleden de meter kennen via een verhaal en een mediales. Vrijdag mochten ze dan plezier beleven aan enkele opdrachten omtrent de meter, vb.: een kralenketting, een slangenlichaam, een kaplatoren, ... maken van exact 1m groot/hoog. Daarnaast mochten de kinderen in de gang met de juf foto’s trekken met de iPads van voorwerpen die kleiner, grot...Lees meer »

 • L1 water
  31/01/2020
  In 1A kwam stagiare Margot ons deze week enkele uurtjes wat meer leren over water. Toen we een toertje rond de school gingen maken, op zoek naar water, begon het plots te hagelen! Een ideaal voorbeeld voor wat ook water is, want hagel is gemaakt van water.  Terug in de klas stond er voor ons een circuit klaar waarbij we meer over water te weten kwamen. Zo zagen we de kringloop van de r...Lees meer »

 • L1 Ontspanning in het eerste leerjaar!
  28/01/2020
  Na een lange voormiddag hard werken mogen onze kinderen naar hun zwart bakje gaan om nog wat extra in te oefenen.  Als ze hier vervolgens mee klaar zijn, mogen ze naar het kiesraam waar ze een veelzijdig gamma aan uitdagingen vinden.  Bunchbots, houten bouwlatjes, kleurplaten, smartgames, educatieve computerspelletjes, strijkparels, ministeck, vogelkettingen maken, ... Wat een moo...Lees meer »

 • L1 wintercircuit
  22/01/2020
  Om ons thema winter af te sluiten, deden we een klasdoorbrekend wintercircuit. Er waren allerlei hoekjes zoals een iglo bouwen, een pinguïnmemory op het smartbord, een winterbingo en we maakten ook wat lekkers voor de vogeltjes! Het was weer super plezant! 

Bekijk oudere berichten