U bent hier: Home » Schoolteam » Kleuteronderwijs » 3e Kleuterklas - zonnetjes

3e Kleuterklas - De zonnetjes

Welkom in de zonnetjesklas bij juf Jess!

 

In onze klas is het elke dag een beetje feest!

We spelen en ravotten in de verschillende hoekjes en leren héél veel nieuwe dingen.

Knutselen, schilderen, rijmen, tellen, ontdekken, verhalen vertellen, zingen, dansen, muziek maken, koken en alles opsmullen, schrijfdansen,...

Theo, onze lettervogel komt regelmatig op bezoek met een te gekke letterdoos boordevol taalspelletjes en laat ons kennismaken met verschillende beginklanken.

Aan het doebord hangen verschillende taakjes op maat van elk kind. We leren zelfstandig omgaan met de materialen, een taak plannen, samenwerken,...

Puzzelen doen we met de puzzelrups. Op onze puzzelkaart kunnen we heel wat stempels verzamelen en dat wordt beloond met een knappe medaille!

Voel jij ook het zonnetje in je schijnen? Kom ons dan zeker eens een bezoekje brengen!

 

Klasblog

 • K3 Zonnetjes Bloemen in onze tuin!
  24/04/2019
  Een wandeling in de schoolomgeving met een speciale opdracht! Per 2 gingen de kevertjes en zonnetjes zelfstandig op zoek naar de juiste bloemen en planten in de tuinen en vinkten deze af op hun opdrachtenblad. Lavendel, madeliefjes, klimop, rozen,... het kwam allemaal aan bod en zorgde voor heel wat zoekwerk en overleg. Sommigen vonden zelfs palmbomen! Of dromen we nog over de vakantie?

 • K3 Zonnetjes Heerlijke eitjes!
  21/03/2019
  Een kip legt eitjes waar wij een heerlijke omelet mee bakken. In duo gingen we aan de slag en toonden we onze beste kookkunsten! Het was jammie-lekker!!

 • K3 Zonnetjes Wij doen ook aan yoga!
  21/03/2019
  Aan de hand van dierenkaarten leren we heel wat leuke yoga-houdingen zoals de kat, de hond, de ezel, de pauw en de gorilla,... Sommige zijn makkelijk en voor andere moet je best wel wat lenig zijn! We sluiten ons lesjes af met een rustmomentje en dan zie je ons echt genieten!

 • K3 Zonnetjes Neuzeneuze vind ik reuze...
  27/02/2019
  Hokus pokus met wat franje Rood en geel wordt oranje Hokus pokus met een zoen Blauw en geel wordt groen Hokus pokus oh wat raars Rood en blauw wordt paars Hokus pokus de grote prijs Zwart en wit wordt grijs

 • K3 Zonnetjes Als de zon schijnt...
  27/02/2019
  zetten we de deur van onze kevertjes- en zonnetjesklas open en gaan we samen op ontdekking in onze klastuin! Plezier verzekerd!

Bekijk oudere berichten