U bent hier: Home » Participatie » Oudercomité

Oudercomité

In onze moderne samenleving kan men zich nog nauwelijks een school voorstellen zonder oudervereniging. Ook “BSGO H!MO” kent reeds vele jaren een actieve oudervereniging. Haar taak bestaat erin een nauwe samenwerking tussen ouders en school tot stand te brengen. Centraal hierbij staan de belangen van de kinderen zelf. Ouders worden daarom aangemoedigd tot een grotere betrokkenheid bij problemen die zich eventueel stellen en tot participatie aan het schoolleven met het oog op het verwezenlijken van de opvoedingsdoelstellingen van de school.

De bestuursvergadering van de oudervereniging “BSGO H!MO” bestaat momenteel vooral uit ouders. Hun enthousiasme om aan hun kinderen de beste kansen mee te geven, uit zich in een voortdurende bekommernis tot samenwerking met de school. Men is voortdurend op zoek naar gemotiveerde ouders om deel uit te maken van de bestuursvergaderingen. Immers elk schooljaar verdwijnen enkele ouders omdat hun kinderen in onze school afgestudeerd zijn!

Voorzitter: Tony Landuyt (tony.landuyt@telenet.be)


 

Wie zijn wij ?

Een aantal denk- en doe- ouders die samen met directie en leerkrachtenmaandelijks samenkomen om ideeën en projecten uit te werken, te bespreken en voor te bereiden.
Dat klinkt heel serieus, maar eigenlijk zijn we gewoon een gezellige bende die allemaal hetzelfde willen: van BSGO H!MO een keileuke school maken.
De oudervereniging staat open voor alle ouders. Ook als u niet deelneemt aan activiteiten bent u welkom.

Wat doen wij ?

Het oudercomité organiseert jaarlijks verschillende activiteiten: Wafelverkoop - schoolfotograaf - ondersteuning kersthappening - stratenloop - koekjesverkoop - ondersteuning schoolfeest - ondersteuning grootouderfeest en Sinterklaasfeest - geschenk aan de leerlingen op het einde van het schooljaar - receptie afscheid L6 - redactie schoolkrant

Ook worden er soms klusjesdagen georganiseerd waarbij we met schop en kruiwagen, verf en borstel, boor, zaag en hamer aan de slag gaan om speelplaats, leslokalen, toiletten, ... te verfraaien.

De computerklas en netwerkbekabelingen worden onderhouden door enkele van onze IT-papa's,...

Hoe begin ik eraan ?

Participatie van ouders op school kan op velerlei manieren.
Leesmoeders, computervaders, verkeers(groot)ouders, kookpieten of zwarte pieten... We zijn er zeker van dat er een verborgen schatkamer aan talenten, hobby's en bezigheden bij de ouders/grootouders aanwezig is.
Indien u graag op de hoogte wil blijven, actief wil meewerken of kennismaken met de oudervereniging, mail ons even of schuif gerust mee aan tafel op één van onze vergaderingen.

Wat gebeurt er met de opbrengsten?

De volledige opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan de kinderen.
Het geld wordt o.a. besteed aan :

  • didactisch materiaal voor de klassen
  • schoolprojecten (bvb. het speelplatform voor de kleuters, materiaal voor de ict-klas, bootproject, speelkoffers, zand, zandbakken kleuters)
  • ondersteuning van het grootouderfeest, het sinterklaasfeest en eindeschooljaar-receptie voor het 6de leerjaar
  • eindeschooljaarsgeschenk voor de leerlingen