U bent hier: Home » Info » Onze school

Visie van onze school

De afkorting H!MO is ontstaan uit de samensmelting van de school in de HInxelaarstraat en de MOmmaertsstraat.

De letters van deze naam staan eveneens voor de 4 krachtlijnen die onze schoolcultuur perfect omschrijven:

Hechte samenwerking tussen schoolteam, leerlingen en ouders realiseren wat resulteert in een positieve schoolcultuur.

Intellectuele nieuwsgierigheid van de kinderen ontwikkelen wat resulteert in levenslang leren.

Mondigheid van de kinderen bevorderen wat resulteert in hun eigen ideeën en standpunten leren verwoorden en kunnen opkomen voor zichzelf en voor anderen.

Openheid en respect voor andere opvattingen stimuleren het pluralistisch karakter van de scholen van de Vlaamse gemeenschap.

Deze visie wordt in hart en nieren gedragen en bewaakt door alle participanten van basisschool H!MO. Onze school kan omschreven worden als:

“ een krachtige leeromgeving tussen de Vaart en Het Broek”