U bent hier: Home

 

In de kijker

Codeweek

Codeweek: 5 tot 20 oktober 2019

Van 5 tot 20 oktober is het weer Codeweek! De Codeweek is een Europese campagne die erop gericht is om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke en aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken. Door heel Europa worden activiteiten rondom dit thema georganiseerd.

Waarom is programmeren zo belangrijk? Leren programmeren helpt niet alleen om de snel veranderende wereld te begrijpen en beter inzicht te geven in technologie, maar ook om vaardigheden op te doen om zelf te gaan innoveren! Programmeren leert kinderen om na te denken over de achterkant van programma’s, websites, apps en technologieën. 

Volg zeker ons fotoalbum/blog om te zien waar wij mee bezig zijn. 

MOS nieuws

Als MOS-school vinden wij dat het belangrijk is onze kinderen te sensibiliseren, want zij zijn belangrijk voor de toekomst van onze blauwe planeet. Het is van groot belang dat wij ze, vanaf hun eerste stapjes voorbij de schoolpoort tot ze deze als twaalfjarige terug verlaten, inzichten geven om bewust om te springen met onze Aarde.

Ook nemen wij al enkele jaren deel aan het project Afval arme school, waarvan in 2020 de afvalarmste school wordt verkozen. Himo is goed op weg om hiervoor in aanmerking te komen.

Onze eerste actie van dit schooljaar start volgende week: “Zero waste @HIMO”. Dit houdt in dat wij onze vuilnisbakken gaan verbannen van de speelplaats en dat onze leerlingen extra aandacht moeten hebben voor het gebruik van drinkbussen, koekendozen en brooddozen.

Ook zal er begin oktober van elke klas een afgevaardigde verkozen worden die de maandelijkse vergadering van het MOS (milieuzorg op school)  bijwoont en verslag uitbrengt in de klassen.

UITZENDING KARREWIET

https://www.ketnet.be/karrewiet/30-september-2019-school-zonder-vuilnisbakken

fluofuif (15/11)

H!MO blogt!

 • L4 Rondrit Willebroek 4B
  09/10/2019
  Vandaag reden wij met de bus rond Willebroek. We stapten af op een aantal belangrijke plaatsen; Hazewinkel, de Rupel en Klein Willebroek. We namen ook de overzetboot van Boom naar Klein Willebroek. 

 • L4 Stoelendans 4A
  03/10/2019
  Tijdens een les beweging bedachten we verschillende manieren om op een stoel te gaan zitten. Daarna moesten we deze bewegingen achter elkaar zetten op de maat van de muziek. Kijk hieronder maar eens naar onze resultaten!  

 • L4 Bad hairday
  01/10/2019
  We experimenteerden tijdens Muvo met lijnen en vormen. Nadien bezorgden we onzelf een bad hairday!

 • L4 Techniek tijdens hoekenwerk
  01/10/2019
  Tijdens hoekenwerk mogen wij een proefje kiezen uit de experimenteerboekjes. We testen dit dan thuis en mogen dit dan voordoen in de klas. De professors van september: Rune, Line en lynne.

 • L4 Stoelendans in 4B
  26/09/2019
  Tijdens een les beweging bedachten we verschillende manieren om op een stoel te gaan zitten. Daarna moesten we deze bewegingen achter elkaar zetten op de maat van de muziek.  Kijk hieronder maar eens naar onze resultaten!

Toon alle blogberichten