U bent hier: Home

 

In de kijker

Beweegvriendelijke speelplaats

Onze school krijgt een beweegvriendelijke speelplaats! Himo is één van de acht scholen die geselecteerd werd voor de regio Mechelen. Wij zullen hiervoor kunnen rekenen op een budget van 15 000 euro.

Krantenartikel:

https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/acht-scholen-krijgen-beweegvriendelijkere-speelplaatsen~a5e36112/

Verkeersveiligheid rondom onze school

De scholen in de gemeente Willebroek werken, samen met het gemeentebestuur, mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren! Voor het Route2School-project verzamelen we van 23 april 2019 tot en met 30 juni 2019 zoveel mogelijk data. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Willebroek, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. Meer info over het project: www.route2school.be

H!MO blogt!

 • L6A Wij stellen onze film voor met toneel!
  06/06/2019
  Het was eens wat anders, een filmverslag i.p.v. een boekbespreking. Iedereen moest een eigen scène naspelen van zijn eigen film. de scènes waren grappig ook wel eng soms. Het was leuk om onze spreekopdrachten af te sluiten met een filmbespreking.   Groetjes   Kayode

 • L6A Quiz cut the crap
  21/02/2019
  Het was een quiz over de vervuiling van de natuur en we kregen een zappertje met A B C. Het was super leuk maar als je iets fout had was het spannend om de tussenstanden af te wachten. Met het TOP 20 schema kreen we onze plaats te zien. Er waren veel goede en weinig slecht antwoorden. En de top 5 kreeg een drinkbus en de laaste 4 moesten in het weekend papiertjes op rapen op de school.☺ Dat l...Lees meer »

 • L6A Speeddate over onze sneeuwklassen en ons thuisproject
  25/01/2019
  Bij het begin van de week zagen we elkaar na een week weer terug. Om het leuk te maken verzon de juf een speeddate. Om de beurt vertelden we aan elkaar wat we leuk vonden. Om de minuut drukte de juf op een belletje,dat betekende dat  we moesten doorschuiven. Na ongeveer 10 minuten spraken we per eiland. We vonden het interessant om te weten te komen hoe het voor iedereen was.   ...Lees meer »

 • L6A Wat wij deze week interessant vonden
  22/11/2018
  Bij de les W.O. hebben we proefjes gedaan over de hartslag en de ademhaling. We hebben ook de omloop van het bloed door je lichaam geleerd. De botten, gewrichten en spieren hebben we ook geleerd. We kijken al uit naar de volgende lessen want dit onderwerp interesseert ons enorm. Spelling We hebben spelletjes over de werkwoorden gespeeld zoals werkwoordenlotto. We hebben ook we...Lees meer »

 • L6A Presentatie van onze uitvindingen
  07/11/2018
  Stuk voor stuk pareltjes werden er vandaag voorgesteld in onze klas. Wij gingen zelf aan de slag als uitvinders en we kwamen onze inventieve ideeën vandaag voorstellen op school. Bekijk de resultaten op foto! Klik hier voor de foto’s.

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten