U bent hier: Home

 

In de kijker

Beweegvriendelijke speelplaats

Onze school krijgt een beweegvriendelijke speelplaats! Himo is één van de acht scholen die geselecteerd werd voor de regio Mechelen. Wij zullen hiervoor kunnen rekenen op een budget van 15 000 euro.

Krantenartikel:

https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/acht-scholen-krijgen-beweegvriendelijkere-speelplaatsen~a5e36112/

Schoolfeest

Op zaterdag 25 mei zal onze school eruit zien als de festivalweide van Tomorrowland. Onze leerlingen geven het beste van zichzelf tijdens een dansoptreden op muziek van wereldberoemde dj's. Daarnaast zal er ook heel wat randanimatie zijn voor groot en klein en zorgen wij uiteraard wat lekkers! Wij verwachten jullie vanaf 13u!

Verkeersveiligheid rondom onze school

De scholen in de gemeente Willebroek werken, samen met het gemeentebestuur, mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren! Voor het Route2School-project verzamelen we van 23 april 2019 tot en met 30 juni 2019 zoveel mogelijk data. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Willebroek, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. Meer info over het project: www.route2school.be

H!MO blogt!

 • L4B De Welriekende Dreef
  18/02/2019
  We speelden vandaag een spel met als onderwerp zwerfvuil en sluikstorten. We leerden over de verschillende afbraaktijden, recycleren en vervuiling.

 • L4B Muziek
  14/02/2019
  We leerden vandaag een nieuw liedje. Dit moesten we zelf begeleiden met muziekinstrumentjes. Kijk maar eens naar onze kunsten

 • L4B Taalspelletjes spelen
  13/02/2019
  Tijdens een herhalingsles speelden we verschillende taalspelletjes. 

 • L4B Pime
  04/02/2019
  Vandaag gingen we op uitstap naar het Pime. Deze keer hadden we het over water.    We speelden twee spelletjes; eerst deden we een quiz waarbij we leerden over water in ons huis. Hoe kunnen we water besparen? Welke uitdrukkingen kennen we met water? We deden ook een aantal proefjes.  Als tweede spel gingen we op reis door de wereld. We leerden dat in sommige landen er v...Lees meer »

 • L4B Een reclamefoto maken
  01/02/2019
  In de les drama bestudeerden we verschillende reclamefoto's. Welke boodschap hebben de makers bij deze foto, waarom passen de gezichtuitdrukkingen van de modellen bij de foto? Daarna gingen we zelf aan de slag: we oefenden op het trekken van gekke bekken en maakten er een foto toneeltje van.  Tot slot bedachten we zelf nog een goede reclamefoto voor het kippenrestaurant. Ziehie...Lees meer »

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten