U bent hier: Home

 

In de kijker

Beweegvriendelijke speelplaats

Onze school krijgt een beweegvriendelijke speelplaats! Himo is één van de acht scholen die geselecteerd werd voor de regio Mechelen. Wij zullen hiervoor kunnen rekenen op een budget van 15 000 euro.

Krantenartikel:

https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/acht-scholen-krijgen-beweegvriendelijkere-speelplaatsen~a5e36112/

Schoolfeest

Op zaterdag 25 mei zal onze school eruit zien als de festivalweide van Tomorrowland. Onze leerlingen geven het beste van zichzelf tijdens een dansoptreden op muziek van wereldberoemde dj's. Daarnaast zal er ook heel wat randanimatie zijn voor groot en klein en zorgen wij uiteraard wat lekkers! Wij verwachten jullie vanaf 13u!

Verkeersveiligheid rondom onze school

De scholen in de gemeente Willebroek werken, samen met het gemeentebestuur, mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren! Voor het Route2School-project verzamelen we van 23 april 2019 tot en met 30 juni 2019 zoveel mogelijk data. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Willebroek, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. Meer info over het project: www.route2school.be

H!MO blogt!

 • turnen Reis rond de wereld
  01/04/2019
  Traditioneel sluiten we af voor de paasvakantie met een lesje reis rond de wereld. 

 • turnen Nationale pyjamadag 2019
  15/03/2019
  Tijdens de nationale pyjamadag kon het niet anders dat de leerlingen turnden in hun pyjama!

 • turnen Carnaval in de turnzaal
  01/03/2019
  Carnaval in de turnzaal. De leerlingen in actie met het reactie-spel hoofd, knie, schouder, teen, go...

 • turnen Trekken en duwen
  26/02/2019
  De les trekken en duwen blijft een populaire, les zowel bij L1 en L2 als bij L3. Je tegenstander groeten en dan je krachten meten  en  tactisch te werk gaan! Super leuk!

 • turnen Hoogspringen in het derde leerjaar!
  12/02/2019
  Het derde leerjaar sprong met de schaarsprong over het toversnoer. Sommigen sprongen bijna over één meter!! Prima gesprongen!!

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten