U bent hier: Home

 

In de kijker

Wat is Corona nu eigenlijk?

Een vraag die ook Thomas uit L5B zich stelde.

Hij geeft jullie een duidelijk antwoord en enkele goede tips in deze powerpointvoorstelling.

Dankjewel Thomas!

Challenges van COR en ONA voor alle kleuters en kids van de lagere school

Uitdaging 1:

snoezelhoekje

Verhaal van Juf Anne

Uitdaging 2:

ontbijt

Uitdaging 3:

poetspop

Uitdaging 4:

toren

 

Stuur de foto's van jullie leuke reusultaten naar ellen.emmerechts@himo.be!

Wij kijken er alvast naar uit!

Smartschool

Nog een warme oproep naar onze ouders om zich aan te melden op smartschool. Indien meer dan 1 kind op school, moet er voor elk kind een aanmelding gedaan worden. Achteraf kan je je kids dan samenvoegen. Ook voor de kleuters dient dit te gebeuren. Ook na de Coronacrisis zullen wij dit platform blijven gebruiken voor het doorsturen van informatie en dergelijke. Ook kunnen beide ouders inloggen, voor elke leerling zijn er 2 accounts beschikbaar. Alle informatie op www.himo be. Bij problemen: directeur@himo.be of 038866895

activeren smartschool

Beste ouders ,

Door de huidige situatie willen we ons smartschoolplatform voor ouders in versneld tempo actief maken. Dit maakt het mogelijk om beter met de ouders te communiceren. Ook voor onze leerkrachten biedt dit mogelijkheden naar een goede opvolging van onze leerlingen die momenteel thuis hun schooltaken maken.

Graag aanmelden en bevestigingsmail (naar de leerkracht) sturen tegen 27 maart.

Klik op deze link voor een stappenplan.

Problemen kan U melden via directeur@himo.be of 03/8866895

Opvang - nieuwe regeling vanaf 19/3

Wegens het toenemend aantal afwezige personeelsleden zijn wij genoodzaakt onze voor- en naschoolse opvang te schrappen vanaf 19/3
U kan steeds voor opvang buiten de schooluren terecht bij BKO ’t Appelboompje . Inschrijven kan via deze link : http://webshop.willebroek.be/
Alvast bedankt voor jullie begrip.
 

Himo vernieuwt...

Met trots melden we jullie dat we bezig zijn met heel wat vernieuwingen.

Zo staat er een gloednieuw bouwproject op het programma, gekoppeld aan een vernieuwd leerconcept.

Ben je nieuwsgierig, bekijk dan hier ons filmpje.

Je vindt ook nog fotomateriaal in onze fotogalerij

H!MO blogt!

 • L2 leuke leesboeken en voorleesverhalen
  29/03/2020
  Beste kids, Hoe gaat het met jullie? Hopelijk is iedereen nog gezond en slaan de verveelkriebels nog niet te veel toe.  Hieronder nog een leuke link om zelf boekjes te lezen of een verhaal te beluisteren. https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/ Ook de tafels kunnen op een speelse manier geoefend worden op: www.demaaltafels.be Veel plezier! PS: Vergeet ook jul...Lees meer »

 • L2 Meten met natuurlijke maten deel 2
  26/02/2020
  De eerste les deed de juf nog een aantal dingen voor maar nu moesten we zelf op ontdekkingstocht. We gingen in groepjes aan de slag om de begrippen groter dan, kleiner dan, lager, hoger, langer, korter,... te herhalen. We ontdekten ook dat; wanneer je meet met grotere voorwerpen, je er minder van nodig hebt en omgekeerd. Dit is belangrijk om te weten om het juiste meetinstrument te kiezen.&...Lees meer »

 • L2 Carnaval L1 en L2
  26/02/2020
  Vrijdag voor de vakantie was het feest op school. Iedereen had zijn best gedaan om verkleed naar school te komen. Daarom werd er gedanst en zongen we leuke liedjes. Daarna mocht iedereen zijn outfit showen en kozen we een prins en prinses carnaval. Leuk gedaan iedereen!

 • L2 Kleuren mengen!
  04/02/2020
  We leerden in onze lessen van WO over het weer. Een mooi natuurverschijnsel is natuurlijk een mooie regenboog.  Tijdens de knutselles kregen we van de juf maar drie kleuren. Blauw, rood en geel. Dit zijn de basiskleuren. Door zelf kleuren te mengen konden we alle kleuren van... de regenboog maken.

 • L2 Lengte meten met natuurlijke maateenheden
  04/02/2020
  Vandaag hebben we de begrippen groter dan, kleiner dan,... eens opgefrist. We hebben onzelf vergeleken met de rest van de klas en zo alle kinderen van klein naar groot gezet. We moesten ook een toren bouwen die groter was dan die van de juf  maar kleiner dan die van... In het speelbos zochten we takjes en plaatsten die juist in de rij (van klein naar groot). Daarna hebben we onze p...Lees meer »

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten