U bent hier: Home

 

In de kijker

Karrewiet

Vandaag kwam Karrewiet filmen op onze school. Zij kwamen kijken hoe ons zesde leerjaar leerde coderen en programmeren met Minecraft. Ook werden er enkele leerlingen geïnterviewd over ‘hangry’ zijn.
Allemaal kijken dus naar Karrewiet om 17u52 of 18u45.

Of op https://www.ketnet.be/Karrewiet/18-oktober-2018-coderen

 

Coderen en programmeren: EU code week

Op Himo doen we aan programmeren en computioneel denken. De aftrap van de EU codeweek werd gegeven in L4: werken met de ozobots, programmeren met scratch, turtle, kodable, code karts, ...

Meer info op: https://codeweek.eu/

Foto's

Rode Neuzen Loop

Op donderdag 25 oktober gaan wij met de lln van K2 t/m L6 lopen in Het Bel Air. Peuters en K1 blijven op school en organiseren hun eigen activiteit op maat van onze kleinsten.Op de nieuwe aangelegde Finse piste in Bel Air zullen onze leerlingen rondjes lopen. Hiervoor mogen zij op zoek gaan naar sponsors.

De volledige opbrengst van deze actie zal geschonken worden aan Rode Neuzen Dag.Dus steun onze leerlingen zoveel mogelijk tijdens onze ‘Rode Neuzen loop!

Wij vragen aan onze leerlingen om zich zo rood mogelijk aan te kleden voor deze activiteit.Ouders en grootouders mogen komen supporteren in Bel Air.

9u-10u K2-K3-L1                     10u-11u L5-L6                            11u-12u L2-L3-L4

Halloween op HIMO (19/10)

Met een spelletjeskaart (5 euro) neem je de ganse avond deel aan tal van spelletjes. Je kan ook een Halloweenfilm kijken (kleuters 19u Lagere 20u). Ouders en grootouders genieten ondertussen van iets lekkers.

Vergeet jullie Halloweenkostuum niet!

Welkom vanaf 18u30!

H!MO blogt!

 • L2 We oefenen onze rekentoets in spelvorm
  28/09/2018
  Vandaag hebben we in kleine groepjes onze toets geoefend. De opdrachten die op de toets komen konden we oefenen op aparte opdrachtenkaartjes. Zo oefenden we onze splitsingen, de bewerkingen, het dubbel, de helft en nog veel meer. Hopelijk hebben we maandag allemaal 10/10.

 • L2 Ra,ra, ra! Wat ben ik?
  14/09/2018
  We leerden vorige week een raadsel schrijven. Maar eerst moesten we natuurlijk eens oefenen. Kon de rest van de klas raden welk voorwerp de juf op het bord had laten zien?

 • L2 We oefenen onze splitsingen tot 10
  14/09/2018
  Vandaag oefenden we onze splitsingen en optellingen tot 10  nog eens heel goed. Sommige kinderen konden al puntoefeningen maken en anderen konden al sommen maken met 3 getallen. Knap hoor!

 • L2 De plattegrond van onze klas
  14/09/2018
    We leerden wat een plattegrond is en we bouwden zelf de plattegrond van onze klas. Dit deden we met lego. Binnenkort maken we het nog een beetje moeilijker want dan werken we met de plattegrond van onze school. WIJ KUNNEN DAT!

 • L2 Wegen!
  04/05/2018
  Vandaag hebben we er een weegles opzitten. We probeerden een zakje met zand te vullen tot juist 1 kilo! Raar maar waar het is gelukt! Bilal kon zijn zakje vullen tot het net 1 kg woog! Sraf! We zochten ook antwoorden op volgende vragen... Weegt een grote doos altijd het meest? Hoe kunnen we onzelf een kilo zwaarder maken? Welke voorwerpen wegen minder dan 100g?  

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten