U bent hier: Home

 

In de kijker

Eetdag HIMO (14/03)

Op 14 maart gaat ons jaarlijks schoolrestaurant door. Diegene die onze school willen sponsoren en die graag een overheerlijke spaghetti willen eten, moeten dus zeker langskomen.

Vul onderstaand formulier in en bezorg het aan de juf of meester of stuur een mailtje naar directeur@himo.be. Je inschrijving is pas definitief als we de betaling ontvangen hebben.

Wij hopen jullie talrijk te mogen ontvangen.

inschrijvingsformulier

 

 

Pedagogische studiedag (04/03)

Op woendag 4 maart is het pedagogische studiedag voor de leerkrachten. Dit is voor de leerlingen een lesvrije dag.

Himo vernieuwt...

Met trots melden we jullie dat we bezig zijn met heel wat vernieuwingen.

Zo staat er een gloednieuw bouwproject op het programma, gekoppeld aan een vernieuwd leerconcept.

Ben je nieuwsgierig, bekijk dan hier ons filmpje.

Je vindt ook nog fotomateriaal in onze fotogalerij

H!MO blogt!

 • L2 Kleuren mengen!
  04/02/2020
  We leerden in onze lessen van WO over het weer. Een mooi natuurverschijnsel is natuurlijk een mooie regenboog.  Tijdens de knutselles kregen we van de juf maar drie kleuren. Blauw, rood en geel. Dit zijn de basiskleuren. Door zelf kleuren te mengen konden we alle kleuren van... de regenboog maken.

 • L2 Lengte meten met natuurlijke maateenheden
  04/02/2020
  Vandaag hebben we de begrippen groter dan, kleiner dan,... eens opgefrist. We hebben onzelf vergeleken met de rest van de klas en zo alle kinderen van klein naar groot gezet. We moesten ook een toren bouwen die groter was dan die van de juf  maar kleiner dan die van... In het speelbos zochten we takjes en plaatsten die juist in de rij (van klein naar groot). Daarna hebben we onze p...Lees meer »

 • L2 Het weer van...
  04/02/2020
  Vorige spreekbeurt hebben we een nieuwsbericht voorgelezen. De juf heeft dit gefilmd zodat we konden leren wat onze werkpunten maar ook onze sterktes zijn. Daarna hebben we zelf een weerbericht geschreven. Dit moesten we presenteren. Op een landkaart tegekende we weerselementen die ons konden helpen. We moesten letten op stemvolume, articualtie en intonatie. Wat zijn we toch weer gegroe...Lees meer »

 • L2 Bekijken van alle kanten!
  08/01/2020
  Vandaag hebben we ons ruimtelijk inzicht getest. Op elke tafel stonden voorwerpen. Er lagen ook foto's van het vooraanzicht, zijaanzicht, achteraanzicht en bovenaanzicht van deze voorwerpen. Eerst legden we de foto's op de juiste plaats. Daarna kruisten we in onze bundel het juiste aanzicht aan. Bij de laatste tafel moesten we zelf de aanzichten van de voorwerpen gaan tekenen.  ...Lees meer »

 • L2 We leren de keerhandeling!
  13/11/2019
  Vorige week hebben we in groepjes de keerhandeling ontdekt. Voor we beginnen aan het leren van alle tafels, gingen we op verkenning om uit te zoeken wat keer eigenlijk is. Zo ontdekten we dat het een herhaaldelijke optelling is. We zagen ook dat het hier gaat over groepjes met hetzelfde aantal. Het werken met onze eigen materialen vonden we natuurlijk ook super leuk.

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten