U bent hier: Home

 

In de kijker

Bosklassen nieuws

De eerste dag verliep al vlot! Ook waren de weergoden ons goed gezind!

Dagverslag 1

Foto's dag 1

Dagverslag 2

Foto's dag 2

Dagverslag 3

Foto's 3

Dagverslag 4

Foto's 4

Filmpje van de fuif

Bosklassen

Van 4 t/m 8 november 2019 gaan de leerlingen van 3 en 4 op bosklassen naar Durbuy.

Elke dag vindt U hier een dagverslag en tal van foto's van wat ze daar hebben uitgespookt! Kom dus zeker regelmatig kijken.

Voor deze uitstap schonk het oudercomité hen een gloednieuwe rugzak!

Of neem een kijkje op onze bosklassenpagina!

Goed toegekomen in Durbuy!!!!

H!MO blogt!

 • L2 We leren de keerhandeling!
  13/11/2019
  Vorige week hebben we in groepjes de keerhandeling ontdekt. Voor we beginnen aan het leren van alle tafels, gingen we op verkenning om uit te zoeken wat keer eigenlijk is. Zo ontdekten we dat het een herhaaldelijke optelling is. We zagen ook dat het hier gaat over groepjes met hetzelfde aantal. Het werken met onze eigen materialen vonden we natuurlijk ook super leuk.

 • L2 Een dier voorstellen
  05/11/2019
  Vandaag gingen we aan de slag met informatieve teksten. We kregen informatie over een dier. In deze tekst zochten we de blangrijkste woorden. Onze juf vond dat we dit al erg knap deden. Daarna maakten we met deze woorden een woordspin. Sommige kinderen zochten nog wat extra informatie op op de I Pad. Daarna bespraken we wie wat ging vertellen aan de klas. Oeps... sommige konden hun eigen ge...Lees meer »

 • L2 Code-week
  08/10/2019
  Deze week is het de week van het coderen. Daarom hebben we in de klas gewerkt met de Beebots. We leerden de Beebots programmeren zodat ze de weg, die op de kaartjes was aangegeven, volgden. 2 stappen rechtdoor, 1 draai naar rechts,.... Ook lieten we de bijtjes op de ipads vliegen naar hun bloem. Eerst waren het gemakkelijke oefeningen maar daarna werd het steeds moeilijker! Ook tijdens ...Lees meer »

 • L2 Hoekenwerk in L2
  04/10/2019
  We hebben al twee keer in hoekjes gewerkt in het tweede leerjaar. Zo hebben we de spellinghoek, taalhoek, bouwhoek, techniekhoek, rekenhoek,... We spelen allerlei spelletjes rond de doelen die we geleerd hebben. Soms kunnen we ook creatief uit de hoek komen. Zo maken we een eigen verhaal, bouwen we bekende gebouwen na en stappen we in de voetsporen van Andy Warhol.  Vorige week had...Lees meer »

 • L2 Drama! Drama! Drama!
  04/10/2019
  Vandaag deden we een lesje drama in de klas. We schoven de banken aan de kant en deden allerei activiteiten met het prentenboek 'De ridder die bang is in het donker'. Terwijl de juf het verhaal voorlas, mochten wij een aantal dingen uitbeelden. - Toon eens dat je bang bent. -Neem eens iets uit 'de doos' waarvoor je bang bent en toon dit aan de klas. - Kijk eens v...Lees meer »

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten