U bent hier: Home

 

In de kijker

Karrewiet

Vandaag kwam Karrewiet filmen op onze school. Zij kwamen kijken hoe ons zesde leerjaar leerde coderen en programmeren met Minecraft. Ook werden er enkele leerlingen geïnterviewd over ‘hangry’ zijn.
Allemaal kijken dus naar Karrewiet om 17u52 of 18u45.

Of op https://www.ketnet.be/Karrewiet/18-oktober-2018-coderen

 

Coderen en programmeren: EU code week

Op Himo doen we aan programmeren en computioneel denken. De aftrap van de EU codeweek werd gegeven in L4: werken met de ozobots, programmeren met scratch, turtle, kodable, code karts, ...

Meer info op: https://codeweek.eu/

Foto's

Rode Neuzen Loop

Op donderdag 25 oktober gaan wij met de lln van K2 t/m L6 lopen in Het Bel Air. Peuters en K1 blijven op school en organiseren hun eigen activiteit op maat van onze kleinsten.Op de nieuwe aangelegde Finse piste in Bel Air zullen onze leerlingen rondjes lopen. Hiervoor mogen zij op zoek gaan naar sponsors.

De volledige opbrengst van deze actie zal geschonken worden aan Rode Neuzen Dag.Dus steun onze leerlingen zoveel mogelijk tijdens onze ‘Rode Neuzen loop!

Wij vragen aan onze leerlingen om zich zo rood mogelijk aan te kleden voor deze activiteit.Ouders en grootouders mogen komen supporteren in Bel Air.

9u-10u K2-K3-L1                     10u-11u L5-L6                            11u-12u L2-L3-L4

Halloween op HIMO (19/10)

Met een spelletjeskaart (5 euro) neem je de ganse avond deel aan tal van spelletjes. Je kan ook een Halloweenfilm kijken (kleuters 19u Lagere 20u). Ouders en grootouders genieten ondertussen van iets lekkers.

Vergeet jullie Halloweenkostuum niet!

Welkom vanaf 18u30!

H!MO blogt!

 • L3 De school van de toekomst
  04/10/2018
  We leerden over hoe het er vroeger aan toe ging op school. Als afsluiter van dit thema konden we ook al eens fantaseren over hoe de school er in de toekomst uit zou zien!

 • L3 De school van de toekomst
  04/10/2018
  Het thema van 'Vroeger en nu' leerde ons de verschillen tussen de klas van vroeger en die van nu. We vroegen ons echter af hoe de klas er in de toekomst zou kunnen uitzien... In groepjes gingen we met wasco's aan de slag en zetten we onze ideetjes op papier. Zo bedachten we: - Een sportzone met basketbalring, voetbalgoal, trampoline, springkasteel, hinkelpad en pingpon...Lees meer »

 • L3 Wij zijn echte onderzoekers
  28/09/2018
  Joepie! De eerste proef is gelukt!  Wij zijn aan de slag gegaan als echte onderzoekers om alles tot een goed einde te brengen!

 • L3 Rommelkamer
  27/09/2018
  Wie hier toch woont, die moest zich schamen! Wat vinden jullie van onze rommelkamers?

 • L3 Een instructie volgen
  27/09/2018
  In de lessen taal leerden we hoe we een instructie moesten volgen. Onze eerste opdracht was een stappenplan volgen om een nieuw huisdier te maken. Knap hé!

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten