U bent hier: Home

 

In de kijker

Karrewiet

Vandaag kwam Karrewiet filmen op onze school. Zij kwamen kijken hoe ons zesde leerjaar leerde coderen en programmeren met Minecraft. Ook werden er enkele leerlingen geïnterviewd over ‘hangry’ zijn.
Allemaal kijken dus naar Karrewiet om 17u52 of 18u45.

Of op https://www.ketnet.be/Karrewiet/18-oktober-2018-coderen

 

Coderen en programmeren: EU code week

Op Himo doen we aan programmeren en computioneel denken. De aftrap van de EU codeweek werd gegeven in L4: werken met de ozobots, programmeren met scratch, turtle, kodable, code karts, ...

Meer info op: https://codeweek.eu/

Foto's

Rode Neuzen Loop

Op donderdag 25 oktober gaan wij met de lln van K2 t/m L6 lopen in Het Bel Air. Peuters en K1 blijven op school en organiseren hun eigen activiteit op maat van onze kleinsten.Op de nieuwe aangelegde Finse piste in Bel Air zullen onze leerlingen rondjes lopen. Hiervoor mogen zij op zoek gaan naar sponsors.

De volledige opbrengst van deze actie zal geschonken worden aan Rode Neuzen Dag.Dus steun onze leerlingen zoveel mogelijk tijdens onze ‘Rode Neuzen loop!

Wij vragen aan onze leerlingen om zich zo rood mogelijk aan te kleden voor deze activiteit.Ouders en grootouders mogen komen supporteren in Bel Air.

9u-10u K2-K3-L1                     10u-11u L5-L6                            11u-12u L2-L3-L4

Halloween op HIMO (19/10)

Met een spelletjeskaart (5 euro) neem je de ganse avond deel aan tal van spelletjes. Je kan ook een Halloweenfilm kijken (kleuters 19u Lagere 20u). Ouders en grootouders genieten ondertussen van iets lekkers.

Vergeet jullie Halloweenkostuum niet!

Welkom vanaf 18u30!

H!MO blogt!

 • L1B Wij maken kennis met de kleutertjes!
  08/10/2018
  Vandaag maakten we al even kennis met de kindjes uit de derde kleuterklas.  We leerden ze het speelbos kennen en hielpen hen waar nodig.  Het was een leuke namiddag en met het zonnetje op onze gezichtjes hebben we ons reuze geamuseerd!

 • L1B Muziekinitiatie
  25/09/2018
  De kindjes van L1B kregen een initiatie muziek van de muziekacademie en dat ze het leuk vonden!

 • L1B Werken in de klas.
  12/09/2018
  Van de kleuterschool naar het eerste leerjaar is een supergrote stap.  We laten de kinderen af en toe nog weleens spelen, maar er moet ook hard gewerkt worden!  Superflink!!

 • L1B Hoekenwerk met onze vriendjes uit 1A
  04/09/2018
  Vandaag konden we voor de eerste keer in de hoekjes werken.  Er zitten veel leuke opdrachten in, maar het feit dat we niet zelf mogen kiezen wanneer we verwisselen van hoekje is toch nog even wennen.  Het is wel superleuk dat we elke week hoekenwerk hebben samen met de kindjes van 1A.  Zo zien we onze vriendjes van vorig schooljaar ook nog af en toe in de klassen.

 • L1B Wij leren ons eerste woordje !
  03/09/2018
  Vandaag ging de eerste schooldag van start.  We starten de dag met een leuk dansje van tante Rita en speelden 1 tegen allen.  De juffen en meester stonden versteld van hoe wij konden samenwerken.  Alle klassen vormden 1 grote groep.  Die eerste schooldag was onmiddellijk een heel stuk minder angstaanjagend. Daarna konden we in de klas van start gaan.  We leerden ons...Lees meer »

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten