U bent hier: Home

 

In de kijker

eetdag (16/03)

Onze jaarlijks kippenrestaurant komt er weer aan. Gelieve hiervoor in te schrijven.

Inschrijvingsformulier vind je hier!

Dikketruiendag (12/02)

 

Ook HIMO heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Wij roepen onze leerlingen en ouders op, om die dag te voet of met de fiets te komen. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Naast de lesjes in de klas rond dit thema staan er ook enkele leuke activiteiten op het programma.

* We beginnen de dag met een leuke opwarming op muziek. Ouders en grootouders die willen meedoen zijn welkom om 8u25.

* In de namiddag spelen we Eén tegen allen: De juffen dagen de leerlingen uit om een heleboel opdrachten tot een goed einde te brengen. Als beloning zullen zij een tegensprestatie leveren.

Tegenprestatie: Op 25 februari: schaatsen voor L2 t/m L6, voor peuters t/m L1 springkastelen op school. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be.

H!MO blogt!

 • L1B Mijn eerste boekbespreking.
  14/02/2019
  De kinderen uit L1B kregen de kans hun eerste boekbespreking te maken.  Ze mochten eerst een bezoekje brengen aan de plaatselijke bibliotheek of eigen boekenkast om een boekje naar keuze te lezen.  Als ze wisten waar hun verhaal over ging mochten hun creatieve geesten aan de slag gaan om een knutselwerkje te maken over hun boek.  Wat deden ze het geweldig en wat een mooie resulta...Lees meer »

 • L1B Voorstelling van de bib
  04/12/2018
  De kinderen van het eerste leerjaar gingen vorige week naar de bib om er naar een voorstelling te kijken van ons vriendje de gestippelde vleermuis.  Deze vleermuis werd steeds maar groter maar haar baasje kon er geen afstand van nemen.  Wat een hilarische voorstelling. De kinderen vonden het super!

 • L1B Voorleesweek!
  26/11/2018
  De voorleesweek is weeral voorbij.  Bedankt aan alle mama's, papa's, oma's, opa's, vrienden, ... om bij ons te komen voorlezen.  Deze week gaf ook de start aan het boek 'Pluk van de Petteflet.'  Als dit boekje uit is mogen onze kindjes ook even kijken naar de film van Pluk.  Hier gaan ze nog wel even op moeten wachten.:)

 • L1B Wij maken kennis met de kleutertjes!
  08/10/2018
  Vandaag maakten we al even kennis met de kindjes uit de derde kleuterklas.  We leerden ze het speelbos kennen en hielpen hen waar nodig.  Het was een leuke namiddag en met het zonnetje op onze gezichtjes hebben we ons reuze geamuseerd!

 • L1B Muziekinitiatie
  25/09/2018
  De kindjes van L1B kregen een initiatie muziek van de muziekacademie en dat ze het leuk vonden!

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten