U bent hier: Home

 

In de kijker

Beweegvriendelijke speelplaats

Onze school krijgt een beweegvriendelijke speelplaats! Himo is één van de acht scholen die geselecteerd werd voor de regio Mechelen. Wij zullen hiervoor kunnen rekenen op een budget van 15 000 euro.

Krantenartikel:

https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/acht-scholen-krijgen-beweegvriendelijkere-speelplaatsen~a5e36112/

Schoolfeest

Op zaterdag 25 mei zal onze school eruit zien als de festivalweide van Tomorrowland. Onze leerlingen geven het beste van zichzelf tijdens een dansoptreden op muziek van wereldberoemde dj's. Daarnaast zal er ook heel wat randanimatie zijn voor groot en klein en zorgen wij uiteraard wat lekkers! Wij verwachten jullie vanaf 13u!

Verkeersveiligheid rondom onze school

De scholen in de gemeente Willebroek werken, samen met het gemeentebestuur, mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren! Voor het Route2School-project verzamelen we van 23 april 2019 tot en met 30 juni 2019 zoveel mogelijk data. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Willebroek, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. Meer info over het project: www.route2school.be

H!MO blogt!

 • L1B Hoekenwerk in het eerste leerjaar!
  26/02/2019
  Tijdens hoekenwerk gaan onze kids op een leuke en educatieve manier aan het werk.  Deze opdrachten varieren tussen lezen, schrijven, rekenen, fijne motoriek, enz.  De kinderen worden op deze speelse manier aangezet om zich op alle vakgebieden verder te ontwikkelen.  Wat doen ze dat toch goed!

 • L1B Wij leren ons lichaam kennen!
  25/02/2019
  De kindjes uit 1B genoten gisteren van het zonnetje op hun gezicht terwijl ze hun eigen lichaam leerden kennen.  Ze tekenden rond elkaars lichaam  met krijt en konden daarna op hun eigen krijttekeningen de delen van het lichaam onderscheiden.  Daarna sloten we de les af met een liedje en konden de kinderen de laatste 10 minuten nog even spelen in het speelbos, op het voetbalveld ...Lees meer »

 • L1B Tandhygiëne
  20/02/2019
  De kindjes uit het eerste leerjaar gingen luisteren naar een verhaal over tandhygiëne in de gemeentelijke bibliotheek.  Ze mochten daarna op verkenning tussen de verschillende vragenboxen over tandhygiëne.  Vervolgens kregen ze ook een tandenpakket mee naar huis zodat wij ook thuis onze tandjes goed kunnen leren poetsen.

 • L1B Mijn eerste boekbespreking.
  14/02/2019
  De kinderen uit L1B kregen de kans hun eerste boekbespreking te maken.  Ze mochten eerst een bezoekje brengen aan de plaatselijke bibliotheek of eigen boekenkast om een boekje naar keuze te lezen.  Als ze wisten waar hun verhaal over ging mochten hun creatieve geesten aan de slag gaan om een knutselwerkje te maken over hun boek.  Wat deden ze het geweldig en wat een mooie resulta...Lees meer »

 • L1B Voorstelling van de bib
  04/12/2018
  De kinderen van het eerste leerjaar gingen vorige week naar de bib om er naar een voorstelling te kijken van ons vriendje de gestippelde vleermuis.  Deze vleermuis werd steeds maar groter maar haar baasje kon er geen afstand van nemen.  Wat een hilarische voorstelling. De kinderen vonden het super!

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten