U bent hier: Home

 

In de kijker

eetdag (16/03)

Onze jaarlijks kippenrestaurant komt er weer aan. Gelieve hiervoor in te schrijven.

Inschrijvingsformulier vind je hier!

Dikketruiendag (12/02)

 

Ook HIMO heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Wij roepen onze leerlingen en ouders op, om die dag te voet of met de fiets te komen. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Naast de lesjes in de klas rond dit thema staan er ook enkele leuke activiteiten op het programma.

* We beginnen de dag met een leuke opwarming op muziek. Ouders en grootouders die willen meedoen zijn welkom om 8u25.

* In de namiddag spelen we Eén tegen allen: De juffen dagen de leerlingen uit om een heleboel opdrachten tot een goed einde te brengen. Als beloning zullen zij een tegensprestatie leveren.

Tegenprestatie: Op 25 februari: schaatsen voor L2 t/m L6, voor peuters t/m L1 springkastelen op school. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be.

H!MO blogt!

 • K3 Zonnetjes Al rekenend door de turnzaal...
  08/02/2019
  De afgelopen weken werkten de kevertjes en zonnetjes intensief rond "rekenen in de klas". De telrij opzeggen, terugtellen, cijfers herkennen, groepjes maken, rekenverhalen, flessen vullen met zand en sorteren, + en -, hoeveelheden splitsen met knikkers,... en als afsluiter een groots rekenfestival in de turnzaal!

 • K3 Zonnetjes Pas op voor... de Gruffalo!!
  21/01/2019
  Ons nieuwe thema zorgt voor heel wat spanning... van wie zijn die voetsporen op de grond? Wie is dat beest met die vlijmscherpe klauwen? Aan de hand van een leuk Gruffalospel konden we puzzelstukken verdienen en kwamen de zonnetjes en kevertjes te weten wie de Gruffalo is!

 • K3 Zonnetjes Een Gruffalo-denkmap...
  21/01/2019
  Aan de hand van de prent op het kaft van ons boek maken de zonnetjes een eigen denkmap...

 • K3 Zonnetjes Een schrijfdansmonster
  21/01/2019
  De kevertjes en zonnetjes trakteerden de oma's en opa's tijdens het grootouderfeest op een lesje schrijfdans! Op de maat van de muziek bewoog heel ons lichaam en maakten we een geweldig schrijfdansmonster!

 • K3 Zonnetjes Coderen en programmeren, ook bij de zonnetjes en kevertjes!
  26/10/2018
  Oefenen op planmatig denken? Onze kevertjes en zonnetjes gingen ijverig aan de slag met "Robot turtles". Op een leuke, speelse manier leren wij programmeren op de I-pad!

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten