U bent hier: Home

 

In de kijker

Beweegvriendelijke speelplaats

Onze school krijgt een beweegvriendelijke speelplaats! Himo is één van de acht scholen die geselecteerd werd voor de regio Mechelen. Wij zullen hiervoor kunnen rekenen op een budget van 15 000 euro.

Krantenartikel:

https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/acht-scholen-krijgen-beweegvriendelijkere-speelplaatsen~a5e36112/

Verkeersveiligheid rondom onze school

De scholen in de gemeente Willebroek werken, samen met het gemeentebestuur, mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren! Voor het Route2School-project verzamelen we van 23 april 2019 tot en met 30 juni 2019 zoveel mogelijk data. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Willebroek, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. Meer info over het project: www.route2school.be

H!MO blogt!

 • K3 Zonnetjes Bloemen in onze tuin!
  24/04/2019
  Een wandeling in de schoolomgeving met een speciale opdracht! Per 2 gingen de kevertjes en zonnetjes zelfstandig op zoek naar de juiste bloemen en planten in de tuinen en vinkten deze af op hun opdrachtenblad. Lavendel, madeliefjes, klimop, rozen,... het kwam allemaal aan bod en zorgde voor heel wat zoekwerk en overleg. Sommigen vonden zelfs palmbomen! Of dromen we nog over de vakantie?

 • K3 Zonnetjes Heerlijke eitjes!
  21/03/2019
  Een kip legt eitjes waar wij een heerlijke omelet mee bakken. In duo gingen we aan de slag en toonden we onze beste kookkunsten! Het was jammie-lekker!!

 • K3 Zonnetjes Wij doen ook aan yoga!
  21/03/2019
  Aan de hand van dierenkaarten leren we heel wat leuke yoga-houdingen zoals de kat, de hond, de ezel, de pauw en de gorilla,... Sommige zijn makkelijk en voor andere moet je best wel wat lenig zijn! We sluiten ons lesjes af met een rustmomentje en dan zie je ons echt genieten!

 • K3 Zonnetjes Neuzeneuze vind ik reuze...
  27/02/2019
  Hokus pokus met wat franje Rood en geel wordt oranje Hokus pokus met een zoen Blauw en geel wordt groen Hokus pokus oh wat raars Rood en blauw wordt paars Hokus pokus de grote prijs Zwart en wit wordt grijs

 • K3 Zonnetjes Als de zon schijnt...
  27/02/2019
  zetten we de deur van onze kevertjes- en zonnetjesklas open en gaan we samen op ontdekking in onze klastuin! Plezier verzekerd!

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten