U bent hier: Home

 

In de kijker

eetdag (16/03)

Onze jaarlijks kippenrestaurant komt er weer aan. Gelieve hiervoor in te schrijven.

Inschrijvingsformulier vind je hier!

Dikketruiendag (12/02)

 

Ook HIMO heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Wij roepen onze leerlingen en ouders op, om die dag te voet of met de fiets te komen. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Naast de lesjes in de klas rond dit thema staan er ook enkele leuke activiteiten op het programma.

* We beginnen de dag met een leuke opwarming op muziek. Ouders en grootouders die willen meedoen zijn welkom om 8u25.

* In de namiddag spelen we Eén tegen allen: De juffen dagen de leerlingen uit om een heleboel opdrachten tot een goed einde te brengen. Als beloning zullen zij een tegensprestatie leveren.

Tegenprestatie: Op 25 februari: schaatsen voor L2 t/m L6, voor peuters t/m L1 springkastelen op school. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be.

H!MO blogt!

 • L1A werken met geld
  18/01/2019
  Wij bereiden ons voor op de echte wereld: met nepgeld probeerden we het gepaste bedrag te betalen. 

 • L1A Pauw
  18/01/2019
  Kijk eens naar onze mooie pauwtjes! We knutselden ze met klei, een schelp en verf. Knap eh!  Dit knutselwerkje hoort natuurlijk bij ons nieuwe woordje 'pauw'. 

 • L1A Voorstelling BIB
  29/11/2018
  Vandaag mochten wij naar een super leuke voorstelling in de bibliotheek van Willebroek.  We volgden de levensloop van vleermuis Sara. Bij elke grote stap van Sara zongen we samen een leuk lied. Tof!! 

 • L1A beebot circuit
  12/11/2018
  In het eerste leerjaar deden wij een beebotcircuit waarbij de kinderen leren om het bijtje te programmeren. Dit ging al super goed! 

 • L1A Leescircuit
  10/10/2018
  Vandaag deden we met onze klas een leuk leescircuit. De juf had 4 hoekjes voorzien. We speelden een leesganzenbord, mochten in de bibliotheek in de boekjes kijken/lezen, we maakten woorden met de woordendoos, we lazen zelfs spiegelwoorden... Juf Ingrid die kwam ons helpen. Voila, weer een stapje dichter om nog knappere lezertjes te worden! 

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten