U bent hier: Home

 

In de kijker

eetdag (16/03)

Onze jaarlijks kippenrestaurant komt er weer aan. Gelieve hiervoor in te schrijven.

Inschrijvingsformulier vind je hier!

Dikketruiendag (12/02)

 

Ook HIMO heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Wij roepen onze leerlingen en ouders op, om die dag te voet of met de fiets te komen. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Naast de lesjes in de klas rond dit thema staan er ook enkele leuke activiteiten op het programma.

* We beginnen de dag met een leuke opwarming op muziek. Ouders en grootouders die willen meedoen zijn welkom om 8u25.

* In de namiddag spelen we Eén tegen allen: De juffen dagen de leerlingen uit om een heleboel opdrachten tot een goed einde te brengen. Als beloning zullen zij een tegensprestatie leveren.

Tegenprestatie: Op 25 februari: schaatsen voor L2 t/m L6, voor peuters t/m L1 springkastelen op school. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be.

H!MO blogt!

 • L4A Een reclamefoto maken
  07/02/2019
  In de les drama bij Juf Lien bestudeerden we verschillende reclamefoto's. Welke boodschap hebben de makers bij deze foto, waarom passen de gezichtuitdrukkingen van de modellen bij de foto? Daarna gingen we zelf aan de slag: we oefenden op het trekken van gekke bekken en maakten er een foto toneeltje van. Tot slot bedachten we zelf nog een goede reclamefoto voor het kippenrestaurant....Lees meer »

 • L4A Tanden poetsen
  22/01/2019
  Vandaag leerden we over het melkgebit en het blijvend gebit. Wist je dat we ook 4 wijsheidstanden of verstandkiezen doorkrijgen? Maar waarom worden die eigenlijk zo genoemd? Zitten deze dan vol verstand? :-) Nadien gingen we onze 28 tanden dan ook zorgvuldig poetsen! Kijk maar!

 • L4A Schimmenspel
  20/11/2018
  Bij juf Laura maakten we popjes en voorwerpen om nadien een schimmenspel te spelen.

 • L4A Liter deciliter en centiliter... gieten met water!
  20/11/2018
  We hebben enkele inhoudsmaten geschat en nagemeten. In kleine groepjes voerden we de opdrachten uit.

 • L4A Techniek
  11/10/2018
  Tijdens hoekenwerk worden er proefjes gedaan die wij mogen kiezen uit het grote experimentenboek.

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten