U bent hier: Home

 

In de kijker

eetdag (16/03)

Onze jaarlijks kippenrestaurant komt er weer aan. Gelieve hiervoor in te schrijven.

Inschrijvingsformulier vind je hier!

Dikketruiendag (12/02)

 

Ook HIMO heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Wij roepen onze leerlingen en ouders op, om die dag te voet of met de fiets te komen. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Naast de lesjes in de klas rond dit thema staan er ook enkele leuke activiteiten op het programma.

* We beginnen de dag met een leuke opwarming op muziek. Ouders en grootouders die willen meedoen zijn welkom om 8u25.

* In de namiddag spelen we Eén tegen allen: De juffen dagen de leerlingen uit om een heleboel opdrachten tot een goed einde te brengen. Als beloning zullen zij een tegensprestatie leveren.

Tegenprestatie: Op 25 februari: schaatsen voor L2 t/m L6, voor peuters t/m L1 springkastelen op school. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be.

H!MO blogt!

 • 5B Dikke truiendag
  18/02/2019
  Op dinsdag 12/02/2019 deed HIMO de verwarming een paar graden lager. Iedereen kwam naar school met een dikke trui. In de voormiddag hadden we gewoon les. In de namiddag deden we allerlei leuke spelletjes op de speelplaats. We deden 1 tegen allen. Omdat alle opdrachten zijn gelukt gaan we schaatsen.    Door Liv

 • L4B De Welriekende Dreef
  18/02/2019
  We speelden vandaag een spel met als onderwerp zwerfvuil en sluikstorten. We leerden over de verschillende afbraaktijden, recycleren en vervuiling.

 • lichamelijke opvoeding Mega Maf Moev
  18/02/2019
  We draaiden de volumeknop open en dansten met heel de school de nieuwe Vlaamse massadans! De 'Megamaf MOEV!' gaf onze leerlingen en de sfeer op school een enorme boost! Bekijk ons filmpje en beleef het samen met ons!  

 • L1B Mijn eerste boekbespreking.
  14/02/2019
  De kinderen uit L1B kregen de kans hun eerste boekbespreking te maken.  Ze mochten eerst een bezoekje brengen aan de plaatselijke bibliotheek of eigen boekenkast om een boekje naar keuze te lezen.  Als ze wisten waar hun verhaal over ging mochten hun creatieve geesten aan de slag gaan om een knutselwerkje te maken over hun boek.  Wat deden ze het geweldig en wat een mooie resulta...Lees meer »

 • L4B Muziek
  14/02/2019
  We leerden vandaag een nieuw liedje. Dit moesten we zelf begeleiden met muziekinstrumentjes. Kijk maar eens naar onze kunsten

Bekijk oudere berichten