U bent hier: Home

 

In de kijker

Karrewiet

Vandaag kwam Karrewiet filmen op onze school. Zij kwamen kijken hoe ons zesde leerjaar leerde coderen en programmeren met Minecraft. Ook werden er enkele leerlingen geïnterviewd over ‘hangry’ zijn.
Allemaal kijken dus naar Karrewiet om 17u52 of 18u45.

Of op https://www.ketnet.be/Karrewiet/18-oktober-2018-coderen

 

Coderen en programmeren: EU code week

Op Himo doen we aan programmeren en computioneel denken. De aftrap van de EU codeweek werd gegeven in L4: werken met de ozobots, programmeren met scratch, turtle, kodable, code karts, ...

Meer info op: https://codeweek.eu/

Foto's

Rode Neuzen Loop

Op donderdag 25 oktober gaan wij met de lln van K2 t/m L6 lopen in Het Bel Air. Peuters en K1 blijven op school en organiseren hun eigen activiteit op maat van onze kleinsten.Op de nieuwe aangelegde Finse piste in Bel Air zullen onze leerlingen rondjes lopen. Hiervoor mogen zij op zoek gaan naar sponsors.

De volledige opbrengst van deze actie zal geschonken worden aan Rode Neuzen Dag.Dus steun onze leerlingen zoveel mogelijk tijdens onze ‘Rode Neuzen loop!

Wij vragen aan onze leerlingen om zich zo rood mogelijk aan te kleden voor deze activiteit.Ouders en grootouders mogen komen supporteren in Bel Air.

9u-10u K2-K3-L1                     10u-11u L5-L6                            11u-12u L2-L3-L4

Halloween op HIMO (19/10)

Met een spelletjeskaart (5 euro) neem je de ganse avond deel aan tal van spelletjes. Je kan ook een Halloweenfilm kijken (kleuters 19u Lagere 20u). Ouders en grootouders genieten ondertussen van iets lekkers.

Vergeet jullie Halloweenkostuum niet!

Welkom vanaf 18u30!

H!MO blogt!

 • 5B Moord in de bib!
  19/10/2018
  Hallo iedereen, vandaag werd er moord gepleegd in de bibliotheek in Willebroek. Wij moesten de moordenaar vinden. Dat was niet gemakkelijk. We moesten veel opdrachten uitvoeren en zoeken. Na elke opdracht kreeg je een tip. Uiteindelijk was de moordenaar Pieter Aspe uit de serie Aspe. Het is een volwassenenserie van VTM. Dit was de donderdagnamiddag van L5B.   18/10/2018...Lees meer »

 • 5B Code wave: Programmeren in de klas!
  18/10/2018
  Beste mensen, Wij hebben op 16/10/18 geprogrammeerd met robotjes die wij zelf in elkaar hebben gestoken. Zoals de windmolen,lichtgevende rups... Om de 45 minuten wisselden de twee groepen. Wij begonnen toen te werken met binaire getallen en de andere groep begon met de robotjes. Wij hebben dan geleerd computercodes te ontcijferen. Als we nog hulp nodig hebben vroegen we dat aan juf Juli...Lees meer »

 • K3 Zonnetjes Filosoferen in de zonnetjesklas...
  18/10/2018
  Op de kaft van ons prentenboek "Stap maar op mijn bezemsteel!" vliegt de heks volgens de zonnetjes naar het heksenbos, naar de maan, naar de heksenwinkel of zelfs op vakantie naar het strand! Maar wat als de heks bang is voor water? Kan ze dan wel gaan zwemmen? Kan ze wel in bad? Hoe moet je je wassen zonder water? Wat een knap denkwerk...

 • K3 Zonnetjes Naar de markt...
  12/10/2018
  Om appelmoes te maken hebben de kevertjes en zonnetjes appelen nodig! We trokken samen naar de wekelijkse markt, op zoek naar heerlijke, sappige appels...

 • L4A Techniek
  11/10/2018
  Tijdens hoekenwerk worden er proefjes gedaan die wij mogen kiezen uit het grote experimentenboek.

Bekijk oudere berichten